Младите майки прекарват доста време в интернет. В това няма

...
 Младите майки прекарват доста време в интернет. В това няма
Коментари Харесай

9 знака в Интернет, че се превръщате в досадна майка

 Младите майки прекарват много време в интернет. В това няма нищо неприятно, само че има такива, които имат много лъжлива визия за майчинството и нуждата на света да научи за персоналните им безредици. Ето няколко признака, които демонстрират, че губите визия за действителността и се превръщате в „ досадна “ майка:

1. Прекалявате с постовете
Тези майки споделят всичко и желаят да покажат на целия свят какво закусват децата им, къде отиват, безусловно всяка минута от живота им. Подсъзнателно те са прочувствено подвластни от реакциите и мненията под всеки пост. Ако не получат задоволително лайкове, се разстройват.  
2. Поствате една и съща фотография с разнообразни страсти
Социалните медии не са фамилен албум. По-добре изберете някой сладка фотография и я споделете с другари. Понякога майките не могат да изберат най-хубавата фотография и качват цялостен куп идентични фотоси с дребни разлики в изражението на лицето.
3. Коментирате какво е да си родител под всеки статус
Всички знаем, че не е елементарно да си родител. Това трансформира целия ти живот. Някои майки прибавят мнения за значимостта на майчинството под всяка тематика, даже и изцяло друга. Например, в случай че някой е разчувствуван от добита магистърска степен или нова кола, тази майка незабавно ще разяснява „ Нищо не може да се съпостави с насладата от развъждане на дете “. Това не е изключително подходящо и може да се смята като недодялан жест.
4. Преувеличавате достиженията на детето
Много майки преувеличават всяко достижение на детето си и са уверени, че то се развива доста над междинното равнище. Така желаят да покачат личната си самонадеяност, само че реализират противоположен резултат – изпращат обръщение, че децата им се нуждаят от непрекъснати похвали и покачване на самочувствието и децата по-късно стартират да изпитват боязън от неуспех.
5. Предоставяте прекалено много информация
Отглеждането на дете е трогателен развой, в който всеки ден научавате нещо ново. Някои майки считат, че всяка нова стъпка би трябвало да се показа с целия свят. Да, приятелите ви желаят да видят някоя сладка фотография на детето, само че несъмнено не се вълнуват какъв брой памперса сте сменили през днешния ден и по какъв начин протича приучаването на гърне. И не всичко това би трябвало да се документира със фотоси. Помнете: значимите за вас неща, може би не са по този начин вълнуващи за другите.
6. Хвалите се от всичко
Майките са горди от всяко ново придвижване на детето, което е значим миг от родителството и изцяло разбираемо. Най-лошото е, когато децата се съпоставят между тях. Всеки желае да покаже, че неговото дете е пред останалите и става съревнование кое дете прохожда по-рано, споделя първите си думички… В това няма никакъв смисъл, тъй като всички деца са неповторими и се развиват самостоятелно.
7. Постове от рода на „ благословена съм, че имам това дете “
Разбира се, да имаш дете, е благословия. Но сходни постове нараняват дами, които нямат деца, без значение дали по лично предпочитание или не.
8. Прекалено доста селфита с детето
Някои хора не могат и един ден без да си създадат и споделят селфи. В тях няма доста информация, с изключение на за грима, прическата и настроението на детето през днешния ден. Според отчет на Бирмингамския университет: хора, които споделят прекомерно доста селфита, нямат устойчиви взаимоотношения с другите и са егоцентрични.
9. Агресивни постове
Понякога майките са малко груби към тези с разнообразни разбирания. Например някои показват внезапно отрицателното си отношение към дами, родили с Цезарово сечение. Според същото изследване майки, които кърмят са двойно по-агресивни от другите. Това се назовава резултат на „ майката мечка “, когато кърменето им дава повече кураж да пазят себе си и рожбите си.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР